Wonen

In en om uw huis moet alles goed geregeld zijn, conform uw wensen en doelen. Wanneer u in bezit bent van een woning zijn er verschillende zaken van toepassing waarmee u mee te maken krijgt/heeft.

Middels deze pagina proberen wij u meer informatie te geven omtrent dit thema. Wil u liever persoonlijk contact dan kan dat uiteraard ook.

Wonen

In en om uw huis moet alles goed geregeld zijn, conform uw wensen en doelen. Wanneer u in bezit bent van een woning zijn er verschillende zaken van toepassing waarmee u mee te maken krijgt/heeft.

Om een huis te kunnen kopen moet u geld lenen bij de bank (hypotheek) indien u niet over voldoende eigen geld beschikt. Belangrijk daarbij is dat u een hypotheek (kijk hier voor de vormen en de uitleg daarbij) kiest welke past bij u en dat u zich geen onnodige zorgen maakt over de aflossing en de risico’s. Hoe een hypotheek eruit moet zien is voor iedereen verschillend, daarom is een hypotheek ook maatwerk en kan deze niet via enkele simpele drukken op de knop geregeld worden. Wij adviseren u graag omtrent de voor u beste hypotheek.
 
Wensen
Bij de hypotheek zijn er verschillende manieren om de hypotheek tussentijds dan wel aan het einde van de looptijd af te lossen. U heeft daarbij verplichtingen richting de bank over de manier van aflossen en daarnaast kunt u zelf keuzes maken en voorzieningen treffen aangaande het aflossen van uw hypotheek. Voor u zullen daarbij de keuzes op andere aspecten zijn gebaseerd dan bijvoorbeeld die van uw buurman. Belangrijk is dat de gemaakte keuzes en het advies afgestemd is op uw wensen en doelen en de risico’s die u bereid bent om te nemen. Daarbij kunnen meerdere wensen van belang zijn, zoals:
- De laagste maandlasten;
- Gegarandeerde aflossing;
- Volledige aflossing hypotheek op einddatum;
- Afdekking van risico’s bij overlijden, werkloosheid en/of arbeidsongeschiktheid
Wensen kunnen met elkaar botsen, bijvoorbeeld een gegarandeerde aflossing zorgt voor hogere maandlasten dan aflossen waarbij het eindkapitaal onzeker is EN dus gaat dat ten koste van de wens om de laagste maandlasten. U zal dan ook afhankelijk van uw wensen keuzes moeten maken, prioriteiten moeten stellen en wellicht af moeten wijken van een wens om een belangrijkere wens wel te kunnen invullen.

Verzekeren
Naast het financieren en aflossen is er ook risico met betrekking tot de woning zelf en het leven in de woning. Uw huis kan bijvoorbeeld (deels) afbranden, gelukkig is dit risico afgedekt middels een opstalverzekering. Belangrijk is wel dat regelmatig gecontroleerd of de hoogte van de dekking voldoende is voor het herstellen dan wel opnieuw bouwen van uw woning. Daarnaast kunnen er ook zaken stuk gaan in uw woning (bijvoorbeeld de bank) of zaken gestolen worden (bijvoorbeeld uw computer), deze zaken worden over het algemeen gedekt middels een inboedelverzekering. Ook kan u bij een ander in huis schade veroorzaken, wat dan gelukkig veelal gedekt is met de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA).

Extra krediet?
Op het moment dat u al een tijd in de woning woont en bijvoorbeeld de kinderen groter zijn geworden, kan het zijn dat uw huis te klein is en u behoefte heeft aan uitbreiding. U kunt dan een nieuwe woning kopen, maar ook uw huidige woning uitbouwen. De uitbouw wordt veelal gefinancierd middels een tweede hypotheek of een consumptief krediet. Een consumptief krediet wordt in sommige gevallen ook gebruikt voor de inrichting van een woning, wat overigens vanuit financieel oogpunt veelal niet wenselijk is.

Op moment dat u in de woning woont, is het verstandig om periodiek alles wat betrekking heeft op de woning na te kijken of alles nog aan de (gewijzigde) wensen voldoet.

Over Financieel Totaal Planners

FTP is een jong, dynamisch bedrijf met een klantvriendelijk concept dat zich richt op totale financiële planning. Het aanbod aan financiële voorzieningen is tegenwoordig zeer groot. Wij werken daarom dan ook niet met standaard oplossingen.

Kunnen wij u helpen?

Snel in contact komten met één van onze medewerkers? Vul dan onderstaand contactformulier in:

Naam * 
E-mailadres * 
Onderwerp * 
Telefoonnummer * 
E-mailadres *
 

* Deze velden zijn verplicht.

Donkere Gaard 28 | 3421 AT | Oudewater | T: 0348 - 56 56 31 | info@financieeltotaalplanners.nl

webdesign & hosting by