Werk & inkomen

Tijdens uw werk kunnen er zaken voorvallen welke leiden tot een discussie/conflict met de werkgever.

Onverhoopt ontslag? Of arbeidsongeschiktheid? Wij adviseren u graag hoe u zich hier tegen kunt verzekeren

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Er zijn 2 manieren om terugval van het inkomen te kunnen compenseren namelijk via een arbeidsongeschiktheidsverzekering in een woonlastenverzekering (veelal behorend bij een hypotheek) en een AOV-verzekering.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering in een woonlastenverzekering is vaak van een korte duur met betrekking tot de uitkering en heeft meer de functie dat u de lasten en woonlasten tijdelijk kunt betalen en u dus niet op stel en sprong uw woning moet verkopen als u geen financiŽle reserves heeft.

AOV-verzekeringis een inkomensverzekering die uitkeert als u arbeidsongeschikt raakt door bijvoorbeeld ziekte of invaliditeit. Met deze inkomens-uitkering kunt u uw inkomen aanvullen en  bijvoorbeeld uw maandelijkse lasten en hypotheeklasten blijven betalen. De AOV is met name van belang als u ondernemer bent omdat u niet in het vangnet van de WW-uitkering valt en bij ziekte of invaliditeit geen verdere inkomensvoorzieningen heeft en dus ook geen inkomen. Met name is de AOV-verzekering interessant voor zelfstandig ondernemers, DGA's, freelancers, ZZP'ers en vrije beroepsbeoefenaren. Voor deze groep is er wellicht alleen de bijstandsuitkering, waarbij dus ook nog het eerst het vermogen opgegeten moet worden. Ook als u in loondienst bent kunt u een AOV afsluiten, u heeft echter wel deels een vangnet (de werkgever) en de uitkeringsinstanties.

Er zijn grote verschillen in de voorwaarden van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen:
- wanneer wordt uitgekeerd? bij een arbeidsongeschikheidsverzekering: gedeeltijkelijk (welk % arbeidsongeschikt) of volledig.
- arbeidsongeschikt voor de functie of algemeen.
- hoeveel keert men uit bij welk percentage, hoe loopt dit over de jaren.
- op welk moment gaat de uitkering in.

U ziet dat er een arbeidsongeschiktheidsverzekering op meerdere manieren kan worden ingevuld en de prijs dus eigenlijk niets zegt. Het is dan ook verstandig om dit samen met de adviseur van FTP door te nemen en u zich te laten adviseren hierin

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Maak een vrijblijvende afspraak!

Over Financieel Totaal Planners

FTP is een jong, dynamisch bedrijf met een klantvriendelijk concept dat zich richt op totale financiële planning. Het aanbod aan financiële voorzieningen is tegenwoordig zeer groot. Wij werken daarom dan ook niet met standaard oplossingen.

Kunnen wij u helpen?

Snel in contact komten met één van onze medewerkers? Vul dan onderstaand contactformulier in:

Naam * 
E-mailadres * 
Onderwerp * 
Telefoonnummer * 
E-mailadres *
 

* Deze velden zijn verplicht.

Laagraven 3 | 3439 LG | Nieuwegein | T: 030 - 28 51 995 | info@financieeltotaalplanners.nl

webdesign & hosting by