Werk & Inkomen

Hoe bouwt u optimaal een kapitaal op?


Notice: Undefined property: stdClass::$short_summary in /var/www/vhosts/financieeltotaalplanners.nl/httpdocs/modules/news/templates/item.php on line 18

Sparen voor later. Wij Nederlanders zijn daar erg goed in. Bijna nergens ter wereld wordt er zo trouw gespaard als in ons land. Maar wat is nou de beste manier om een spaarpot op te bouwen? Door te sparen of toch te beleggen? Deze vraag wordt ons vaak gesteld. En we lichten u graag de belangrijkste voor- en nadelen toe.

Sparen geeft zekerheid. Spaartegoeden tot € 100.000 per persoon per bank vallen over het algemeen onder het depositogarantiestelsel. Echter, de opbrengst (rente) over uw kapitaal is op dit moment wel erg laag. Met beleggen loopt u het risico om (een deel van) uw inleg te verliezen. Maar u hebt wel de mogelijkheid om meer rendement te behalen.

Bovenstaande zijn algemene aannames. Een aantal elementen kan maken dat deze aannames niet langer opgaan. Zo is de tijdspanne voor het opbouwen van een kapitaal van grote invloed op een verantwoorde wijze van sparen. Wilt u op korte termijn het geld gebruiken, dan is zekerheid vaak van belang. Hebt u het geld pas over langere tijd nodig? Dan kunt u ook beleggen. Gewoonweg omdat u dan veel minder risico loopt op eventueel kapitaalverlies. Integendeel, de afgelopen jaren laten zien dat het rendement op vermogen in aandelen dan juist zeer aantrekkelijk is. Ook het doel waarvoor u spaart en of u wel of geen zekerheden wenst in te bouwen, zijn van invloed op de wijze van sparen die bij u past. Wilt u daar eens verder over praten? Maak dan gerust een afspraak met ons.


meer nieuws
meer nieuws betreffende werk & inkomen

Over Financieel Totaal Planners

FTP is een jong, dynamisch bedrijf met een klantvriendelijk concept dat zich richt op totale financiële planning. Het aanbod aan financiële voorzieningen is tegenwoordig zeer groot. Wij werken daarom dan ook niet met standaard oplossingen.

Kunnen wij u helpen?

Snel in contact komten met één van onze medewerkers? Vul dan onderstaand contactformulier in:

Naam * 
E-mailadres * 
Onderwerp * 
Telefoonnummer * 
E-mailadres *
 

* Deze velden zijn verplicht.

Donkere Gaard 28 | 3421 AT | Oudewater | T: 0348 - 56 56 31 | info@financieeltotaalplanners.nl

webdesign & hosting by